top of page

Ik wil meedoen aan de Vastenaktie

 

Schoon water verandert alles! 2019

Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt.

In grote delen van de wereld is water ver weg en vaak ook onveilig. Dat veroorzaakt talloze problemen: op het gebied van gezondheid, opleiding en scholing, economische ontwikkeling en de verhouding tussen mannen en vrouwen. Vooral vrouwen en kinderen ondervinden namelijk de gevolgen van het gebrek aan schoon, toegankelijk water. Ze lopen vaak dagelijks urenlang naar het dichtstbijzijnde moeras, naar de rivier of het meer om water te halen. Die tijd kunnen ze niet besteden aan andere dingen, zoals naar school gaan of geld verdienen.

Vastenactie steunt diverse projecten die schoon water dichtbij mensen brengen. En daarmee worden levens blijvend veranderd! 

Water halen kost Afrika 40 miljard dagen...

 

 

Even minderen. Voor een ander

Veel mensen hebben in hun jeugd kennis gemaakt met het bewaren van snoepgoed in het snoeptrommeltje tijdens de vasten. Misschien kent u de papieren zakjes nog om geld in te doen, op school of in de kerk in te leveren voor een goed doel? Hoe vind ik een manier om ook in deze tijd iets bij te dragen of te sparen voor een goed doel?

 

De Remigiusparochie steunt ieder jaar de Vastenaktie. 

 

Meedoen aan die Vastenaktie kan dus nog steeds. Financieel en in gedrag. U geeft op eigen wijze vorm aan matiging in uw dagelijks leven en aan dienstbaarheid voor de naasten. Met of zonder snoeptrommeltje.  

 

Vastenaktie 2019

Kijk op de website welke acties er zijn

http://www.vastenactie.nl/

https://www.vastenactie.nl/nl/webshop/vastenactie/roermond

https://www.vastenactie.nl/nl/webshop/vastenactie/pelgrimstocht/pelgrimstocht2019 

 

 

 

 

fotos_va_folder_2019-algemeen_-_roermond
c4ad9b4ca9zambia0283.jpg

  ©2016 Website onder beheer van het kerkbestuur R.K. parochie H.Remigius Klimmen

bottom of page